Punktladninger Q1 =1 nC, Q2 = 1 nC, Q3=-1 nC, Q4

Punktladninger Q1 = 1 nC, Q2 = 1 nC, Q3 = -1 nC og Q4 = -1 nC er placeret på et plan ved gitterknudepunkter med en celle i form af en firkant med en side på 0,1 m. Gitterknudepunkterne hvor ladningerne er placeret er specificeret ved radius -vektorer r1 = (a, 0), r2 = (a, a), r3 = (-a, a) og r4 = (-a, 0). Der er ingen gebyrer i de resterende noder. Det er nødvendigt at bestemme styrken og potentialet af det elektriske felt i et punkt med radiusvektor r = (0, -a).

For at løse problemet vil vi bruge Coulombs lov, som siger, at vekselvirkningen mellem to punktladninger er proportional med deres størrelser og omvendt proportional med kvadratet af afstanden mellem dem. Vi vil også bruge definitionen af ​​potentiale og elektrisk feltstyrke.

Den elektriske feltstyrke er defineret som en vektormængde svarende til forholdet mellem kraften, der virker på en lille positiv ladning placeret i et givet punkt, og størrelsen af ​​denne ladning. Således vil intensiteten i et punkt med radiusvektor r = (0, -a) være lig med summen af ​​intensitetsvektorerne skabt af ladningerne Q1, Q2, Q3 og Q4.

Det elektriske feltpotentiale i et givet punkt er defineret som det arbejde, der skal udføres for at flytte en enheds positiv ladning fra et givet punkt til det uendelige. Potentialet i et givet punkt vil være lig med summen af ​​potentialerne skabt af ladningerne Q1, Q2, Q3 og Q4.

Lad os beregne styrken og potentialet af det elektriske felt i et punkt med radiusvektor r = (0, -a). For at gøre dette vil vi bruge formlerne til at bestemme spænding og potentiale, såvel som Coulombs lov:

r1 = (a, 0), r2 = (a, a), r3 = (-a, a), r4 = (-a, 0) Q1 = 1 nC, Q2 = 1 nC, Q3 = -1 nC, Q4 =-1 nC a = 0,1 m g = (0, -a)

For at bestemme den elektriske feltstyrke ved punkt g beregner vi først de styrkevektorer, der skabes af hver ladning:

F1 = k * Q1 / r1^2 = 9 * 10^9 * 1 * 10^-9 / a^2 Е1 = F1 / q = F1

F2 = k * Q2 / r2^2 = 9 * 10^9 * 1 * 10^-9 / (2a)^2 Е2 = F2 / q = F2 * cos(45) = F2 / √2

F3 = k * Q3 / r3^2 = 9 * 10^9 * (-1) * 10^-9 / (2a)^2 E3 = F3 / q = F3 * cos(45) = F3 / √2

F4 = k * Q4 / r4^2 = 9 * 10^9 * (-1) * 10^-9 / a^2 Е4 = F4 / q = F4

Her er k Coulomb-konstanten, q er ladningen af ​​en positiv enhedsladning.

Lad os nu finde den samlede spænding ved punkt g:

E = E1 + E2 + E3 + E4

Den resulterende spændingsværdi kan erstattes af formlen for at bestemme potentialet skabt af ladningen:

V = k * Q/r

hvor Q er ladningen af ​​ladningen, r er afstanden mellem ladningen og det punkt, hvor potentialet bestemmes, k er Coulombs konstant.

Således vil potentialet i punkt g være lig med summen af ​​potentialerne skabt af ladningerne Q1, Q2, Q3 og Q4:

V = k * (Q1 / r1 + Q2 / r2 + Q3 / r3 + Q4 / r4)

Ved at erstatte værdierne af Q1, Q2, Q3, Q4, r1, r2, r3, r4 og k, opnår vi det endelige resultat for potentialet i punkt g.

Hvis du har spørgsmål til løsning af problemet, så tøv ikke med at stille dem. Jeg hjælper dig gerne med at forstå nuancerne.

I vores digitale varebutik kan du købe et unikt produkt - et sæt punktafgifter Q1 = 1 nC, Q2 = 1 nC, Q3 = -1 nC, Q4 = -1 nC. Dette produkt er et digitalt produkt, som du kan købe og downloade fra vores hjemmeside, når det passer dig.

Et sæt punktladninger præsenteres i form af en smukt designet html-side, hvor du finder information om ladningernes størrelse og deres placering på planet ved knudepunkterne i et gitter med en celle i form af en firkant med en side på 0,1 m.

Dette produkt er ikke kun et interessant og spændende emne til at studere elektrostatik, men også et nyttigt værktøj for studerende og fagfolk inden for fysik. Du kan bruge dette sæt punktladninger til at udføre forskellige eksperimenter og forskning inden for elektrostatik.

Derudover tilbyder vores digitale varebutik en bekvem og hurtig betalingsmetode, samt garanteret beskyttelse af dine personlige data. Du kan være sikker på kvaliteten af ​​vores produkt og høje serviceniveau. Køb et unikt sæt punktopladninger lige nu, og begynd at lære elektrostatik med fornøjelse!

Produkt beskrivelse:

I vores digitale varebutik kan du købe et unikt produkt - et sæt punktafgifter Q1 = 1 nC, Q2 = 1 nC, Q3 = -1 nC, Q4 = -1 nC. Dette produkt er et digitalt produkt, som du kan købe og downloade fra vores hjemmeside, når det passer dig.

Et sæt punktladninger præsenteres i form af en smukt designet html-side, hvor du finder information om ladningernes størrelse og deres placering på planet ved knudepunkterne i et gitter med en celle i form af en firkant med en side på 0,1 m.

Dette produkt er ikke kun et interessant og spændende emne til at studere elektrostatik, men også et nyttigt værktøj for studerende og fagfolk inden for fysik. Du kan bruge dette sæt punktladninger til at udføre forskellige eksperimenter og forskning inden for elektrostatik.

Derudover tilbyder vores digitale varebutik en bekvem og hurtig betalingsmetode, samt garanteret beskyttelse af dine personlige data. Du kan være sikker på kvaliteten af ​​vores produkt og høje serviceniveau.

Køb et unikt sæt punktopladninger lige nu, og begynd at lære elektrostatik med fornøjelse!


***


Dette produkt er en løsning på problem 30745 inden for elektrostatik. I opgaven er der fire punktladninger placeret på et plan ved gitterknudepunkter med en celle i form af en firkant med en side på 0,1 m. Ladningerne har værdierne Q1 = 1 nC, Q2 = 1 nC, Q3 = -1 nC, Q4 = -1 nC. Gitterknuderne, hvori ladningerne er placeret, er specificeret af radiusvektorer r1 = (a, 0), r2 = (a, a), r3 = (-a, a), r4 = (-a, 0). Der er ingen gebyrer i de resterende noder.

Det er nødvendigt at bestemme styrken og potentialet af det elektriske felt i et punkt med radiusvektor r = (0, - a).

For at løse problemet er det nødvendigt at bruge elektrostatikkens love, især Coulombs lov, som beskriver samspillet mellem ladninger. Den elektriske feltstyrke kan defineres som summen af ​​vektorintensiteterne skabt af hver ladning. Elektrisk feltpotentiale kan defineres som det arbejde, der skal udføres for at flytte en enhedstestladning fra uendelig til et givet punkt.

En detaljeret løsning på problemet omfatter udledningen af ​​beregningsformlen og svaret på problemet. Hvis du har spørgsmål til løsningen, kan du bede om hjælp.


***


  1. Fantastisk digitalt produkt, punktafgifter Q1, Q2, Q3 og Q4 fungerer upåklageligt!
  2. Ved hjælp af punktladninger Q1-Q4 beregnede jeg nemt det elektrostatiske felt på ethvert punkt i rummet.
  3. Digitale produktpointafgifter Q1-Q4 oversteg alle mine forventninger - brugervenlighed og beregningsnøjagtighed på højeste niveau!
  4. Jeg er glad for punktafgifterne for Q1-Q4, som har forenklet mit arbejde flere gange.
  5. Et upåklageligt digitalt produkt - punktafgifter Q1-Q4, jeg kan ikke længere forestille mig mit arbejde uden dem.
  6. Med punktopladninger Q1-Q4 var jeg i stand til nemt at beregne det elektriske felt og potentiale på ethvert tidspunkt, hvilket i høj grad fremskyndede mit arbejde.
  7. Jeg er meget tilfreds med Q1-Q4 punktladningerne - de er et uundværligt værktøj til at udføre nøjagtige beregninger i elektrostatik.



Ejendommeligheder:




Fremragende digitalt produkt, nøjagtige opladninger af Q1, Q2, Q3 og Q4 giver dig mulighed for at få højpræcisionsdata.

Nemt at bruge digitalt produkt, giver dig mulighed for hurtigt og præcist at måle afgifter.

Fremragende målekvalitet med punktafgifter Q1, Q2, Q3 og Q4, anbefaler jeg.

Digitalt produkt med punktopladninger Q1, Q2, Q3 og Q4 giver dig mulighed for at få højpræcise måleresultater.

Det er nemt at arbejde med digitale varer, Q1, Q2, Q3 og Q4 punktafgifter sikrer målenøjagtighed.

Med Q1, Q2, Q3 og Q4 punktafgifter fungerer denne digitale genstand fremragende og måler opladninger nøjagtigt.

Hurtige og præcise målinger med digital vare, Q1, Q2, Q3 og Q4 punktopladninger sikrer høj nøjagtighed.

Et fremragende valg for dem, der har brug for nøjagtige ladningsmålinger - digital vare med Q1, Q2, Q3 og Q4 punktopladninger.

Dette digitale produkt med Q1, Q2, Q3 og Q4 punktopladninger er et uundværligt værktøj til nøjagtige ladningsmålinger.

Med Q1, Q2, Q3 og Q4 punktopladninger giver dette digitale produkt høj målenøjagtighed og brugervenlighed.

Relaterede produkter

Yderligere Information

Bedømmelse: 4.3
(56)