Bland 4 kg vann ved 80 °C og 6 kg vann ved 20 °C.

Problemet kombinerer to porsjoner vann med forskjellige temperaturer: 4 kg ved 80 °C og 6 kg ved 20 °C. Det er nødvendig å bestemme endringen i entropi under blandingsprosessen.

For å løse dette problemet bruker vi formelen for entropi-endring: ΔS = Send - Først,

der ΔS er endringen i entropi, Skon er entropien til systemets slutttilstand, Snach er entropien til systemets begynnelsestilstand.

?ntropi kan beregnes ved hjelp av formelen: S = Cpln(T) + Const,

hvor C er varmekapasiteten til stoffet, T er temperaturen i Kelvin, Const er en konstant.

For hver del av vann finner vi dens entropi:

  • for 4 kg vann ved 80 °C: S1 = 4 * 4184 * ln(80+273) + Const = 4 * 4184 * ln(353) + Const;
  • for 6 kg vann ved 20 °C: S2 = 6 * 4184 * ln(20+273) + Konst = 6 * 4184 * ln(293) + Konst.

Når vann blandes, utjevnes temperaturen til en likevektstilstand. I dette tilfellet kan mengden varme som overføres fra en varmere del til en kaldere, beregnes ved å bruke formelen: Q = m1 * C1 * (Tcon - Tav),

hvor Q er mengden varme, m1 er massen til en varmere del av vann, C1 er varmekapasiteten til vann, Tkon er slutttemperaturen til likevektstilstanden, Tav er gjennomsnittstemperaturen til de innledende delene av vann.

Gjennomsnittstemperaturen til de innledende delene av vann kan beregnes ved å bruke formelen: Tav = (m1 * T1 + m2 * T2) / (m1 + m2),

der m2 er massen til en kaldere del av vann, T1 og T2 er temperaturene til de første vanndelene.

Når vi blander 4 kg vann ved 80 °C og 6 kg vann ved 20 °C får vi:

  • gjennomsnittstemperatur for de innledende delene av vann: Tav = (4 * 80 + 6 * 20) / (4 + 6) = 44 °C;
  • mengden varme som overføres fra en varmere del til en kaldere: Q = 4 * 4184 * (44 - 80) = -600448 J.

Entropiendringen kan beregnes som forskjellen mellom entropien til slutt- og starttilstanden: ΔS = Sfin - Initial = (S1 + S2) - Sinit = 4 * 4184 * ln(353) + 6 * 4184 * ln(293 ) + Konst - (4 * 4184 * ln(80+273) + 6 * 4184 * ln(20+273) + Konst) = -0,0107 J/K.

Således, når man blander 4 kg vann ved 80 °C og 6 kg vann ved 20 °C, er endringen i entropien -0,0107 J/K.

Produktbeskrivelse: Digitalt produkt "Løse problemet med å blande vann med forskjellige temperaturer"

Hvis du leter etter en høykvalitetsløsning på problemet med å blande vann med forskjellige temperaturer, så er vårt digitale produkt ideelt for deg! Den inneholder en detaljert beskrivelse av problemforholdene, formlene og lovene som brukes, samt utledningen av regneformelen og svaret.

Oppgaven er som følger: bland 4 kg vann ved 80 °C og 6 kg vann ved 20 °C. Vårt digitale produkt vil hjelpe deg med å bestemme endringen i entropi under blandingsprosessen.

Vi har utarbeidet produktbeskrivelsen i et vakkert html-format slik at du enkelt kan lese informasjonen og forsikre deg om kvaliteten. Takket være vårt produkt kan du raskt og nøyaktig løse problemet og få ønsket svar.

Ikke tvil på kvaliteten på vårt digitale produkt! Det vil hjelpe deg med å takle oppgaven og få gode karakterer på eksamen eller prøve.

Dette digitale produktet er en detaljert løsning på problemet med å blande vann med forskjellige temperaturer. Problemet kombinerer to porsjoner vann med forskjellige temperaturer: 4 kg ved 80 °C og 6 kg ved 20 °C, og det er nødvendig å bestemme endringen i entropi under prosessen med å blande dem.

For å løse problemet brukes formelen for entropi-endring: ΔS = Skon - Initial, hvor ΔS er endringen i entropien, Skon er entropien til systemets endelige tilstand, Initial er entropien til systemets begynnelsestilstand. .

For hver porsjon av vann finnes entropien ved hjelp av formelen: S = Cpln(T) + Const, hvor C er varmekapasiteten til stoffet, T er temperaturen i Kelvin, Const er en konstant.

Når vann blandes, utjevnes temperaturen til en likevektstilstand, og mengden varme som overføres fra en varmere del til en kaldere kan beregnes ved å bruke formelen: Q = m1 * C1 * (Tcon - Tav), hvor Q er mengde varme, m1 er massen av mer varm del av vann, C1 er varmekapasiteten til vann, Tkon er den endelige temperaturen til likevektstilstanden, Tav er gjennomsnittstemperaturen til de første delene av vann.

Gjennomsnittstemperaturen til de innledende delene av vann kan beregnes ved å bruke formelen: Tav = (m1 * T1 + m2 * T2) / (m1 + m2), hvor m2 er massen til den kaldere delen av vann, T1 og T2 er temperaturen på de første vannporsjonene.

Entropiendringen kan beregnes som forskjellen mellom entropien til slutt- og starttilstanden: ΔS = Sfin - Initial = (S1 + S2) - Sinit, hvor S1 og S2 er entropiene til starttilstanden til to deler av vann .

Det digitale produktet er presentert i et vakkert html-format, som inneholder en detaljert beskrivelse av problemforholdene, formlene og lovene som brukes, samt utdata fra beregningsformelen og svaret. Det vil hjelpe deg raskt og nøyaktig med å løse problemet og få svaret du trenger.

Hvis du har spørsmål om løsningen, kan du be om hjelp.


***


Dette produktet er ikke en fysisk gjenstand, men snarere en tjeneste i form av å gi en løsning på et problem innen termodynamikk.

Oppgaven beskriver prosessen med å blande to porsjoner vann med forskjellige temperaturer. For å løse problemet er det nødvendig å bruke termodynamikkens lover, nemlig termodynamikkens første lov og loven om energibevaring.

Det første trinnet er å bestemme endringen i intern energi i systemet, som i dette tilfellet er en blanding av vann ved en ny temperatur. For å gjøre dette er det nødvendig å beregne mengden varme som overføres fra en varm del av vann til en kald del av vann.

Det neste trinnet er å bestemme endringen i entropien til systemet. For å gjøre dette er det nødvendig å bruke formelen for endringen i entropi avhengig av endringen i indre energi og temperatur.

Etter å ha beregnet endringen i entropien, kan du få svaret på oppgaven. Hvis du har spørsmål om å løse et problem, kan du søke hjelp fra forfatteren av problemet eller andre spesialister innen termodynamikk.


***


  1. Et utmerket digitalt produkt for beregning av termiske prosesser!
  2. En utmerket løsning for raske og nøyaktige temperaturberegninger.
  3. Takk, dette digitale produktet har gjort jobben min mye enklere!
  4. Ingen problemer med beregninger, alt er raskt og enkelt takket være dette digitale produktet.
  5. Et utmerket verktøy for profesjonelle temperaturberegninger.
  6. En veldig praktisk og rask måte å beregne temperaturbalansen på.
  7. Jeg anbefaler dette digitale produktet til alle som jobber innen varmeoverføring.
  8. Enkelt å bruke og samtidig svært effektivt digitalt produkt.
  9. Det har aldri vært enklere å blande vann takket være denne enheten.
  10. Et utmerket verktøy for å beregne ideelle vannblandingstemperaturer.



Egendommer:




Flott digitalt produkt! Takket være ham har det blitt mye enklere og raskere å blande vann.

Et utmerket verktøy for arbeid med vann. Håndterer oppgaven med å blande ulike temperaturer raskt og feilfritt.

Dette digitale produktet er en ekte livredder for de som ofte jobber med vann! Det gjør blandeprosessen enkel og sikker.

Jeg elsker dette digitale produktet! Med den kan jeg raskt og nøyaktig blande vann uten frykt for å ta feil av temperaturen.

Et utmerket valg for de som ønsker å forenkle prosessen med å blande vann med forskjellige temperaturer. Dette digitale produktet gjør jobben perfekt!

Jeg trodde aldri å blande vann kunne være så enkelt! Tusen takk til dette digitale produktet for dets pålitelighet og effektivitet.

Dette digitale produktet er en virkelig oppdagelse for meg! Det hjelper å blande vann med forskjellige temperaturer raskt og feilfritt, noe som sparer meg for mye tid og krefter.

Relaterte produkter

Tilleggsinformasjon

Vurdering: 4.4
(69)