Tager en proton og en elektron, der udgør et atom

Ved at løse opgave 31222 er det nødvendigt at bestemme feltstyrken ved punkterne B og C, som er placeret i en afstand på 5 * 10^-9 cm fra punktladningerne - proton og elektron, som udgør brintatomet. Punkterne B og C er placeret i samme afstand fra protonen og elektronen, som vist på figuren.

For at løse problemet bør du bruge Coulombs lov, som siger, at kraften, der virker mellem to punktladninger, er proportional med produktet af ladningerne og omvendt proportional med kvadratet på afstanden mellem dem.

Baseret på dette vil feltstyrken i punkt B være lig med summen af ​​feltstyrkevektorerne skabt af protonen og elektronen. Ved punkt C vil feltstyrkevektorerne blive rettet i forskellige retninger, og deres forskel vil være lig med feltstyrken på dette punkt.

Når du beregner feltstyrken i punkt B og C, skal du bruge formlen:

E = k * q / r^2

hvor E er feltstyrken, k er Coulomb-konstanten (9 * 10^9 N * m^2 / C^2), q er ladningens størrelse, r er afstanden mellem ladninger.

I denne opgave er ladningerne af protonen og elektronen lige store, så værdien af ​​q vil være den samme for begge ladninger. Afstanden r er også den samme for punkt B og C.

Således vil feltstyrken ved punkt B være lig med:

E_B = k * q / (2r)^2 = k * q / 4r^2

Og i punkt C:

E_C = k * q / r^2 - k * q / (2r)^2 = k * q / 4r^2

Svar: feltstyrken ved punkt B er lig med k * q / 4r^2, og ved punkt C - k * q / 4r^2.

Produktbeskrivelse: Digitalt produkt i Digital Products Store

Produktet er en elektronisk version af bogen "Fundamentals of Physics", som indeholder en detaljeret forklaring af fysikkens grundlæggende love og principper. Bogen er designet til både begyndere og øvede brugere og indeholder mange interessante problemer og eksempler.

Beskrivelse af opgaven i bogen:

Tager man protonen og elektronen, der udgør brintatomet som punktladninger placeret i en afstand af 5*10^-9 cm, er det nødvendigt at finde feltstyrken i punkterne B og C, der ligger i samme afstand fra protonen som elektronen, og placeret , som det er vist på billedet.

Løsningsopgaver:

For at løse problemet er det nødvendigt at bruge Coulombs lov, som siger, at kraften, der virker mellem to punktladninger, er proportional med produktet af ladningerne og omvendt proportional med kvadratet af afstanden mellem dem. Ud fra dette kan du beregne feltstyrken i punkterne B og C ved hjælp af formlen E = k * q / r^2, hvor E er feltstyrken, k er Coulomb-konstanten, q er ladningens størrelse, r er afstanden mellem ladninger.

I denne opgave er ladningerne af protonen og elektronen lige store, så værdien af ​​q vil være den samme for begge ladninger. Afstanden r er også den samme for punkt B og C. Således vil feltstyrken ved punkt B være lig med k * q / 4r^2, og ved punkt C - k * q / 4r^2.

Hvis du har spørgsmål til løsning af et problem, så kontakt vores specialister, som altid er klar til at hjælpe dig til enhver tid.

For at løse dette problem er det nødvendigt at bruge Coulombs lov, som siger, at kraften, der virker mellem to punktladninger, er proportional med produktet af ladningerne og omvendt proportional med kvadratet på afstanden mellem dem.

Ved at tage protonen og elektronen, der udgør brintatomet som punktladninger placeret i en afstand på 5*10^-9 cm, kan vi beregne feltstyrken i punkterne B og C ved hjælp af formlen E = k * q / r^2 , hvor E - feltstyrke, k - Coulomb konstant (9 * 10^9 N * m^2 / C^2), q - ladningsstørrelse, r - afstand mellem ladninger.

I denne opgave er ladningerne af protonen og elektronen lige store, så værdien af ​​q vil være den samme for begge ladninger. Afstanden r er også den samme for punkt B og C.

Således vil feltstyrken ved punkt B være lig med k * q / 4r^2, og ved punkt C - k * q / 4r^2.

Så for at løse problemet har du brug for:

  • brug Coulombs lov;
  • tage ladningerne af en proton og en elektron som punktladninger;
  • beregne afstanden mellem ladninger;
  • beregn feltstyrken ved punkterne B og C ved hjælp af formlen E = k * q / r^2;
  • svar på problemspørgsmålet ved at angive feltstyrkeværdierne i punkt B og C.


***


Produktbeskrivelsen er ikke relateret til emnet for løsning af problemet, som er præsenteret i beskrivelsen. Har du spørgsmål til løsning af et problem, hjælper jeg dig gerne og forklarer, hvordan du løser det.

Så opgave 31222 er at finde feltstyrken ved punkt B og C, som er placeret i en afstand på 5*10^-9 cm fra protonen og elektronen, der udgør brintatomet.

For at løse problemet skal du bruge Coulombs lov, som siger, at vekselvirkningskraften mellem to punktladninger er direkte proportional med deres ladninger og omvendt proportional med kvadratet af afstanden mellem dem.

Formlen til beregning af den elektriske feltstyrke i et punkt beliggende i en afstand r fra en punktladning med ladning q er som følger:

E = k*q/r^2,

hvor k er Coulomb-konstanten, som er lig med 910^9 Nm^2/Cl^2.

For at finde feltstyrken ved punkt B og C skal du bruge denne formel, der erstatter de tilsvarende værdier af ladninger og afstande.

Svar på problemet vil afhænge af specifikke ladningsværdier, der ikke er angivet i problemformuleringen. Derfor kan jeg ikke give dig et endegyldigt svar på dette problem.


***


    Relaterede produkter

    Yderligere Information

    Bedømmelse: 4.6
    (95)